floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui
Centrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Activitatea curentă a ambasadei

Sărbătoarea primăverii ”Mărțișor” marcată la Londra

Sărbătoarea primăverii ”Mărțișor” marcată la Londra

La 06 martie 2016, Asociația Moldovenilor din Marea Britanie, cu suportul Ambasadei au organizat un eveniment cultural de promovare a tradițiilor moldovenești, legate de sărbătoarea Mărțișor, precum și cu scopul de a acumula fonduri pentru internatul pentru copii cu deficiențe de auz și de vorbire din Hârbovăț.

Evenimentul a reunit moldoveni stabiliți cu traiul în Marea Britanie, oferind ocazia să marcheze venirea primăverii conform tradițiilor de acasă. Participanții au fost întâmpinați cu câte un mărțișor, iar de la târg nu au lipsit plăcinte și vinul moldovenesc. Invitații au avut ocazia să admire lucrările executate manual de elevii de la Şcoala specială internat pentru copiii hipoacuzici satul Hârbovăț.

În cadrul evenimentului, din donațiile participanților, au fost acumulate 1660 de lire sterline (aproximativ 48 000 lei) care urmează a fi transmise internatului din Hârbovăț.

La eveniment au participat în jur de 200 de persoane, printre care membri ai diasporei moldovenești, artiști din Moldova, precum și oaspeți din Marea Britanie. De asemenea, acesta a fost un prilej pentru a promova cultura moldovenească, muzica, vinul, precum și bucatele tradiționale.

Anunţuri

  • Seminar “Marathon for All”

    Pe 10 iulie, la Chișinău, va avea loc seminarul Marathon for All (Maratonul pentru toți). Scopul desfășurării seminarului Marathon for All este de a pune în discuție aspectele ce țin de participarea persoanelor cu dizabilități la Maratonul Internațional Chișinău și de promovarea sportului în RM pentru persoanele cu necesități speciale.

    Puteți deveni participant la seminarul Maraton for All după înregistrarea prealabilă pe site-ul Sporter.md - https://goo.gl/qXbzGg

    În cadrul seminarului Marathon for All vor evolua speakeri din Moldova și Marea Britanie.  • Conferința Globală a Turismului Vinicol

    Republica Moldova a fost desemnată ”Capitala Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”, în contextul găzduirii în premieră a celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, în perioada 20-23 septembrie 2018, sub egida Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO).