floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui
Centrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Activitatea curentă a ambasadei

EDIȚIA A TREIA A EVENIMENTULUI CULTURAL „COLINDĂM ȘI DONĂM” or. LONDRA 11.12.2016

La 11 decembrie 2016, Asociația Moldovenilor din Marea Britanie, cu suportul Ambasadei și în parteneriat cu Asociația de Caritate Mad Aid au organizat un eveniment cultural de promovare a tradițiilor moldovenești, legate de sărbătorile de iarnă, precum și cu scopul de a acumula fonduri pentru centrul de plasament pentru copii cu dizabilități din Rîșcani „PHOENIX” (finanțat în întregime din donații acumulate din Marea Britanie). Menționăm că, centrul respectiv oferă incluziune socială pentru 35 de copii cu abilități limitate și 10 copii cu dizabilități mai grave. Instituția oferă suport de intervenție timpurie cu echipamente și tehnici moderne pentru circa 400 de copii anual. La Centru au fost amenajate camere terapeutice specializate pentru tratament non-medical: chinetoterapie, hidroterapie, masaj și proceduri fizioterapeutice, inclusiv pentru copii cu vârsta de până la cinci ani.

În cadrul evenimentului, din donațiile participanților, au fost acumulate 1656.05 și 15 euro de lire sterline (aproximativ 42 500 lei) care urmează a fi transferate pe contul centrului „PHOENIX”.

Anunţuri

  • Seminar “Marathon for All”

    Pe 10 iulie, la Chișinău, va avea loc seminarul Marathon for All (Maratonul pentru toți). Scopul desfășurării seminarului Marathon for All este de a pune în discuție aspectele ce țin de participarea persoanelor cu dizabilități la Maratonul Internațional Chișinău și de promovarea sportului în RM pentru persoanele cu necesități speciale.

    Puteți deveni participant la seminarul Maraton for All după înregistrarea prealabilă pe site-ul Sporter.md - https://goo.gl/qXbzGg

    În cadrul seminarului Marathon for All vor evolua speakeri din Moldova și Marea Britanie.  • Conferința Globală a Turismului Vinicol

    Republica Moldova a fost desemnată ”Capitala Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”, în contextul găzduirii în premieră a celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, în perioada 20-23 septembrie 2018, sub egida Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO).