floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soareluiCentrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Activitatea curentă a ambasadei

EDIȚIA A TREIA A EVENIMENTULUI CULTURAL „COLINDĂM ȘI DONĂM” or. LONDRA 11.12.2016

La 11 decembrie 2016, Asociația Moldovenilor din Marea Britanie, cu suportul Ambasadei și în parteneriat cu Asociația de Caritate Mad Aid au organizat un eveniment cultural de promovare a tradițiilor moldovenești, legate de sărbătorile de iarnă, precum și cu scopul de a acumula fonduri pentru centrul de plasament pentru copii cu dizabilități din Rîșcani „PHOENIX” (finanțat în întregime din donații acumulate din Marea Britanie). Menționăm că, centrul respectiv oferă incluziune socială pentru 35 de copii cu abilități limitate și 10 copii cu dizabilități mai grave. Instituția oferă suport de intervenție timpurie cu echipamente și tehnici moderne pentru circa 400 de copii anual. La Centru au fost amenajate camere terapeutice specializate pentru tratament non-medical: chinetoterapie, hidroterapie, masaj și proceduri fizioterapeutice, inclusiv pentru copii cu vârsta de până la cinci ani.

În cadrul evenimentului, din donațiile participanților, au fost acumulate 1656.05 și 15 euro de lire sterline (aproximativ 42 500 lei) care urmează a fi transferate pe contul centrului „PHOENIX”.

Anunţuri

  • Anunț

    Academia Queen Elisabeta II for Leadership in International Affairs anunță despre un Program de burse la Academia Robert Bosch (Fellowships Rusia și Eurasia).  • On the terror attack in London

    The Embassy condemns the hideous terror attack committed on 22 March in London. We express our solidarity and support to the British authorities and our sincere sympathy for the victims of the attack and their families and wish them full and speedy recovery.