floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui
Centrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Activitatea curentă a ambasadei

Aniversarea a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-britanice

Aniversarea a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-britanice

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-britanice pe 17 ianuarie 2017, miniştrii afacerilor externe ai Republicii Moldova Andrei Galbur şi Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord Boris Johnson au făcut un schimb de mesaje de felicitare.

Ministrul Andrei Galbur a menţionat că cei 25 ani de cooperare între ambele state au cunoscut o dezvoltare remarcabilă, perioadă în care au fost înregistrate rezultate concrete în diverse domenii. Demnitarul a evidenţiat importanţa asistenţei din partea Marii Britanii oferită ţării noastre, în eforturile sale de a consolida instituţiile democratice şi de a dezvolta un mediu propice pentru o creştere economică durabilă şi mai echitabilă.

Secretarul de stat Boris Johnson a salutat dorinţa Guvernului Republicii Moldova de implementare a programului ambiţios de reforme economice şi democratice, subliniind oportunitatea acordării sprijinului necesar de către Marea Britanie în acest sens, precum şi în identificarea unei soluţii durabile pentru conflictului transnistrean.

Totodată, cu ocazia aniversării, la 17 ianuarie, viceministrul afacerilor externe Lilian Darii şi ambasadorul Regatului Unit şi Irlandei de Nord Lucy Rebecca Joyce, au participat la lansarea oficială a timbrului, ștampilei cu obliterare specială şi a plicului emise cu această ocazie. Evenimentul a avut loc în incinta oficiului Poşta Moldovei.

Republica Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la 17 ianuarie 1992.

Anunţuri

  • Seminar “Marathon for All”

    Pe 10 iulie, la Chișinău, va avea loc seminarul Marathon for All (Maratonul pentru toți). Scopul desfășurării seminarului Marathon for All este de a pune în discuție aspectele ce țin de participarea persoanelor cu dizabilități la Maratonul Internațional Chișinău și de promovarea sportului în RM pentru persoanele cu necesități speciale.

    Puteți deveni participant la seminarul Maraton for All după înregistrarea prealabilă pe site-ul Sporter.md - https://goo.gl/qXbzGg

    În cadrul seminarului Marathon for All vor evolua speakeri din Moldova și Marea Britanie.  • Conferința Globală a Turismului Vinicol

    Republica Moldova a fost desemnată ”Capitala Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”, în contextul găzduirii în premieră a celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, în perioada 20-23 septembrie 2018, sub egida Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO).