floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui


Centrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Activitatea curentă a ambasadei

Vizita Președintelui Parlamentului Republicii Moldova în Marea Britanie

Vizita Președintelui Parlamentului Republicii Moldova în Marea Britanie

În perioada 06-08 februarie 2017, dl Andrian Candu, Președinte al Parlamentului Republicii Moldova, a efectuat o vizită de lucru în Marea Britanie. Vizita a inclus întrevederi cu: dl John Bercow, Speaker-ul Camerei Comunelor, deputații Grupului parlamentar mixt pentru cooperare cu Republica Moldova, dl Alan Duncan, Ministru de Stat în cadrul Oficiului pentru afaceri externe și Commonwealth, și cu dl Philip Bennett, Prim-Vicepreședinte al BERD.

Părțile au abordat un șir larg de subiecte privind prioritățile politicii externe ale Republicii Moldova, în special, în ceea ce privește accelerarea implementării DCFTA și dezvoltarea comerțului cu Uniunea Europeană, rezolvarea conflictului transnistrean, precum și acțiunile autorităților de stat în domeniul consolidării sectorului financiar-bancar al economiei naționale. Au fost identificate oportunități și perspective noi pentru dezvoltarea relațiilor politice, comercial-economice și atragerea investițiilor. A fost propusă activizarea dialogului și cooperării inter-parlamentare nu doar la nivelul deputaților, ci și a funcționarilor publici.

Președintele Parlamentului a vizitat Universitatea din Kent, unde s-a întîlnit cu administrația, profesorii și studenții Universității, și Invinctus Games Foundation, unde a avut o întrevedere cu Președintele Fundației, Sir Keith Mills. De asemenea, dl Candu s-a întîlnit cu primarul-Lord al Londrei, Andrew Parmley, iar în data de 08 februarie, a avut un prînz de lucru la Palatul Buckingham.

Dl Candu a participat la o masă rotundă la renumitul think-tank RUSI, consacrată problemelor conflictelor înghețate, și a răspuns la întrebările experților în domeniul securității, reprezentanților instituțiilor guvernamentale britanice și ai corpului diplomatic acreditat la Londra.

Anunţuri

  • Conferința Globală a Turismului Vinicol

    Republica Moldova a fost desemnată ”Capitala Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”, în contextul găzduirii în premieră a celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, în perioada 20-23 septembrie 2018, sub egida Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO).



  • Tony Hawks premiat pentru munca depusa în Moldova

    Actorul și comediantul britanic Tony Hawks a primit "Medalia Imperiului Britanic" din partea M.S. Regina Elisabeta a II-a.