floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui


Centrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Activitatea curentă a ambasadei

Dezvoltarea cooperării cu Irlanda

La 10 februarie curent, Vilen Murzac, Însărcinat cu afaceri a.i., a avut o întîlnire cu dl John O'Sullivan, Director a.i. al Diviziunii pentru Parteneriat Estic și Politici, și dna Joanne King, Director-adjunct al aceleeași Diviziuni, în cadrul Departamentului pentru afaceri externe și comerț al Irlandei.

Interlocutorii au exprimat interesul în intensificarea cooperării și dialogului între ministerele de externe ale ambelor state. A fost salutată numirea recentă în funcție a dlui Gerald Kean, Consul Onorific al Republicii Moldova în Irlanda, - un pas ce urmează să aducă realizări concrete ]n dezvoltarea relațiilor comercial-economice și culturale bilaterale.

Un subiect aparte l-a constituit extinderea relațiilor consulare, avînd în vedere numărul semnificativ al cetățenilor moldoveni care lucrează și studiază în Irlanda.

Anunţuri

  • Conferința Globală a Turismului Vinicol

    Republica Moldova a fost desemnată ”Capitala Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”, în contextul găzduirii în premieră a celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, în perioada 20-23 septembrie 2018, sub egida Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO).  • Tony Hawks premiat pentru munca depusa în Moldova

    Actorul și comediantul britanic Tony Hawks a primit "Medalia Imperiului Britanic" din partea M.S. Regina Elisabeta a II-a.