floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui


Centrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Activitatea curentă a ambasadei

Întrevederea secretarului general Anatol Vangheli cu omologul irlandez Niall Burgess

Întrevederea secretarului general Anatol Vangheli cu omologul irlandez Niall Burgess

Secretarul general Anatol Vangheli întreprinde, în perioada 1-4 mai, curent, o vizită de lucru la Dublin, Irlanda, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu Niall Burgess, secretar general al ministerului irlandez al afacerilor externe şi comerţului.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat perspectivele relațiilor dintre Republica Moldova şi Irlanda prin prisma aprofundării dialogului politic şi a susţinerii integrării europene a țării noastre, cu accent asupra impulsionării relațiilor comercial-economice şi consolidării cadrului juridic bilateral. De asemenea, au fost abordate aspectele organizării, funcţionarii, managementului şi gestionării sistemice a ministerelor de externe.

Anatol Vangheli a evocat dinamica relaţiilor bilaterale şi a mulţumit pentru suportul oferit de către Irlanda în implementarea reformelor în Republica Moldova, în domeniul integrării europene şi realizării diferitor proiecte pentru dezvoltarea ţării în diverse domenii de interes naţional.

Niall Burgess a reconfirmat suportul Irlandei pentru parcursul european al ţării noastre şi a exprimat interes pentru dezvoltarea relaţiilor ascendente bilaterale. Interlocutorul a apreciat activizarea dialogului politic moldo-irlandez, remarcând inclusiv recenta vizita în Irlanda a Preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova Andrian Candu, din luna februarie.

Agenda vizitei secretarului general Vangheli include, de asemenea, inaugurarea oficială a Consulatului onorific al Republicii Moldova la Dublin, discuţii cu consulul onorific Gerald Kean şi o întâlnire cu diaspora moldovenească.

Anunţuri

  • Conferința Globală a Turismului Vinicol

    Republica Moldova a fost desemnată ”Capitala Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”, în contextul găzduirii în premieră a celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, în perioada 20-23 septembrie 2018, sub egida Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO).  • Tony Hawks premiat pentru munca depusa în Moldova

    Actorul și comediantul britanic Tony Hawks a primit "Medalia Imperiului Britanic" din partea M.S. Regina Elisabeta a II-a.