floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui


Centrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Activitatea curentă a ambasadei

Secretarul general a vizitat o școală din Irlanda și s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești

Secretarul general a vizitat o școală din Irlanda și s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești

Pe parcursul vizitei în Irlanda, secretarul general Anatol Vangheli a vizitat o școală din Dublin unde își fac studiile copiii conaționalilor noștri. În cadrul discuțiilor, cu cei 20 copii și părinții acestora, a fost adresat un mesaj de susținere din partea autorităților moldave. De asemenea, a fost apreciat rolul diasporei în promovarea valorilor și tradițiilor țării noastre, precum și comunicată oportunitatea participării copiilor din diaspora la ediția a 5-a a programului DOR 2017.

În aceeași zi, a fost organizată o întâlnire cu reprezentanții diasporei din Irlanda, care s-a axat pe principalele subiecte de actualitate din Republica Moldova, cât și abordarea chestiunilor cu care se confruntă cetățenii noștri ce țin de competenţa Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene. În context, au fost adresate mulțumiri ministerului pentru decizia de a deschide consulatul onorific la Dublin.

Anunţuri

  • Conferința Globală a Turismului Vinicol

    Republica Moldova a fost desemnată ”Capitala Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”, în contextul găzduirii în premieră a celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, în perioada 20-23 septembrie 2018, sub egida Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO).  • Tony Hawks premiat pentru munca depusa în Moldova

    Actorul și comediantul britanic Tony Hawks a primit "Medalia Imperiului Britanic" din partea M.S. Regina Elisabeta a II-a.