floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soareluiCentrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Activitatea curentă a ambasadei

Secretarul general a vizitat o școală din Irlanda și s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești

Secretarul general a vizitat o școală din Irlanda și s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești

Pe parcursul vizitei în Irlanda, secretarul general Anatol Vangheli a vizitat o școală din Dublin unde își fac studiile copiii conaționalilor noștri. În cadrul discuțiilor, cu cei 20 copii și părinții acestora, a fost adresat un mesaj de susținere din partea autorităților moldave. De asemenea, a fost apreciat rolul diasporei în promovarea valorilor și tradițiilor țării noastre, precum și comunicată oportunitatea participării copiilor din diaspora la ediția a 5-a a programului DOR 2017.

În aceeași zi, a fost organizată o întâlnire cu reprezentanții diasporei din Irlanda, care s-a axat pe principalele subiecte de actualitate din Republica Moldova, cât și abordarea chestiunilor cu care se confruntă cetățenii noștri ce țin de competenţa Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene. În context, au fost adresate mulțumiri ministerului pentru decizia de a deschide consulatul onorific la Dublin.

Anunţuri

  • Anunț

    Academia Queen Elisabeta II for Leadership in International Affairs anunță despre un Program de burse la Academia Robert Bosch (Fellowships Rusia și Eurasia).  • On the terror attack in London

    The Embassy condemns the hideous terror attack committed on 22 March in London. We express our solidarity and support to the British authorities and our sincere sympathy for the victims of the attack and their families and wish them full and speedy recovery.