floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui


Centrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Activitatea curentă a ambasadei

Republica Moldova stabileşte relații diplomatice cu Federația Saint Kitts și Nevis

Republica Moldova stabileşte relații diplomatice cu Federația Saint Kitts și Nevis

La 08 septembrie 2017, a fost semnat Comunicatul Comun dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Saint Kitts și Nevis privind stabilirea relațiilor diplomatice. Documentul a fost semnat la Londra de către dl Vilen Murzac, Însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, și E.S. Dr. Kevin M. Isaac, Înaltul Comisar al Federației Saint Kitts şi Nevis în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

În cadrul ceremoniei, părţile au afirmat voinţa guvernelor lor de a promova înţelegerea reciprocă şi întări prietenia şi cooperarea între ţări în baza principiilor Cartei ONU şi al dreptului internaţional.

Stabilirea relaţiilor diplomatice reprezintă un pas important pentru consolidarea relaţiilor reciproc avantajoase între statele lumii. Astfel, Federația Saint Kitts şi Nevis a devenit al 139-lea stat membru ONU, cu care Republica Moldova a stabilit relații diplomatice.

Anunţuri

  • Conferința Globală a Turismului Vinicol

    Republica Moldova a fost desemnată ”Capitala Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”, în contextul găzduirii în premieră a celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, în perioada 20-23 septembrie 2018, sub egida Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO).  • Tony Hawks premiat pentru munca depusa în Moldova

    Actorul și comediantul britanic Tony Hawks a primit "Medalia Imperiului Britanic" din partea M.S. Regina Elisabeta a II-a.