floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soareluiPrivatization

Centrul de Apel

Politica economică externă Airmoldova
Mass Media din Moldova

Activitatea curentă a ambasadei

Vizita Președintelui Parlamentului la Londra

Vizita Președintelui Parlamentului la Londra

În perioada 11-12 decembrie curent, dl Andrian Candu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, a întreprins o vizită la Londra. Șeful legislativului moldav a avut un șir de întrevederi cu deputați britanici, inclusiv cu membrii grupului parlamentar de prietenie cu Republica Moldova, condus de dl John Whittingdale. A fost discutat un șir de subiecte importante ce țin de evoluțiile politice din țară, relațiile cu Uniunea Europeană, reforma administrației publice centrale ș.a. S-a reiterat interesul mutual de a continua consolidarea dialogului interparlamentar, inclusiv prin organizarea vizitelor delegațiilor din ambele state.

În cadrul vizitei, dl Candu a participat cu un discurs la Conferința organizată în sediul Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare, care a fost consacrată siguranței rutiere și realizării Obiectivelor Globale de Dezvoltare Durabilă în domeniu. Speakerul a informat despre măsurile întreprinse la nivel legislativ pentru îmbunătățirea situației traficului și a mulțumit partenerilor pentru asistență în dezvoltarea infrastructurii în țara noastră. La eveniment, au participat Lord Robertson, ex-Secretar General al NATO, și Barry Sheerman, membru al Camerei Comunelor britanice, președintele Global Network for Road Safety Legislators.

La Institutul britanic RUSI, dl Candu a participat la o masă rotundă axată pe subiecte de securitate regională.

Anunţuri

  • Anunț!

    Ambasada Republicii Moldova la Londra lansează concursul de angajare a unui asistent consular.  • Comunicat de presă

    În perioada 27-29 noiembrie curent, la Chișinău se va desfășura cel mai mare eveniment în domeniul dezvoltării afacerilor din Republica Moldova - Moldova Business Week 2018.