floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui
Centrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Activitatea curentă a ambasadei

“Forul de caritate moldo-britanic”

“Forul de caritate moldo-britanic”

La data de 22 mai curent, la Londra, s-a desfășurat Forul de caritate moldo-britanic. Evenimentul a fost organizat de dna Jane Ebel, Coordonator în cadrul organizației britanice HealthProm, care realizeazăa proiecte de caritate importante pentru copii din țară. Forul s-a desfășurat la Parlamentul britanic, cu asistența generoasă a Lordului Bowness și a avut mai mulți participanți: inclusiv Lordul Bowness, deputatul britanic John Glen, Lucy Joyce, Ambasadoarea Marii Britanii la Chișinău, John Beyer, St Antony`s College, Oxford (ex-Ambasador al Marii Britanii în Republica Moldova), dar și reprezentanți ai organizațiilor britanice de caritate care își desfașoară activitatea de caritate în țara noastră, reprezentanți ai comunității moldovenilor din Marea Britanie și alții. Ambasada a fost reprezentată de Vilen Murzac, Însărcinat cu afaceri.

Forul de caritate în acest an a avut drept subiect central de discuții – modalitățile de consolidare a cooperării între organizațiile de caritate, mediul de afaceri și comunitatea moldovenilor din Marea Britanie.

Menționăm că, la momentul actual, în Republica Moldova activează cca 40 de organizații de caritate britanice, activitatea cărora se concentrează pe asistența grupurilor social vulnerabile, în special copii.

Anunţuri

  • Seminar “Marathon for All”

    Pe 10 iulie, la Chișinău, va avea loc seminarul Marathon for All (Maratonul pentru toți). Scopul desfășurării seminarului Marathon for All este de a pune în discuție aspectele ce țin de participarea persoanelor cu dizabilități la Maratonul Internațional Chișinău și de promovarea sportului în RM pentru persoanele cu necesități speciale.

    Puteți deveni participant la seminarul Maraton for All după înregistrarea prealabilă pe site-ul Sporter.md - https://goo.gl/qXbzGg

    În cadrul seminarului Marathon for All vor evolua speakeri din Moldova și Marea Britanie.  • Conferința Globală a Turismului Vinicol

    Republica Moldova a fost desemnată ”Capitala Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”, în contextul găzduirii în premieră a celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, în perioada 20-23 septembrie 2018, sub egida Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO).