floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui

Privatization

Centrul de Apel

Politica economică externă Airmoldova
Mass Media din Moldova

Activitatea curentă a ambasadei

Prezentarea filmelor moldovenești la Londra

Prezentarea filmelor moldovenești la Londra

La Londra a avut loc prezentarea filmelor moldovenești, organizată de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie. Publicului i-au fost prezentate trei filme de scurt metraj: ”Ana”, ”Evadare” și ”Chers Amis” urmate de discuții cu regizorii Natalia Șaufert, Nicolae Negară și Valeriu Andriuță.

Evenimentul a fost deschis de Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Angela Ponomariov, care s-a referit la proiectele implementate în Republica Moldova cu susținerea financiară a BERD, orientate spre realizarea reformelor. De asemenea, s-a subliniat că tematica filmelor prezentate abordează probleme cu care se confruntă păturile social vulnerabile nu dar din Republica Moldova, dar din mai multe țări, inclusiv cele înalt dezvoltate.

Activitatea s-a desfășurat în sediul BERD, reunind cca 350 de participanți, printre care: oficiali britanici, reprezentanți ai conducerii BERD și funcționari din cadrul băncii, membri ai corpului diplomatic, oameni de afaceri, reprezentanți ai mass media locală, precum și ai comunității moldovenilor din Marea Britanie. Prezentarea filmelor a fost urmată de o degustare a vinurilor moldovenești.

În cadrul prezentării a fost organizată și o expoziție de lucrări ale talentatului pictor moldovean, Constantin Botezat, care poate fi vizitată în perioada până pe data de 20 noiembrie curent, la sediul BERD.

Evenimentul a fost utilizat pentru promovarea imaginii pozitive a țării noastre ca destinație turistică atractivă și neexplorată pe deplin, fiind oferite materiale promoționale consacrate tezaurului național.

Ambasada aduce sincere mulțumiri partenerilor de la BERD pentru implementarea în comun a acestei inițiative și oaspeților - pentru prezență.

Anunţuri

  • Anunț!

    Ambasada Republicii Moldova la Londra lansează concursul de angajare a unui asistent consular.  • Comunicat de presă

    În perioada 27-29 noiembrie curent, la Chișinău se va desfășura cel mai mare eveniment în domeniul dezvoltării afacerilor din Republica Moldova - Moldova Business Week 2018.