floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui

Privatization

Centrul de Apel

Politica economică externă Airmoldova
Mass Media din Moldova

Activitatea curentă a ambasadei

Întrevederea Ambasadorului Republicii Moldova, Angela Ponomariov, cu Directorul Executiv al Organizației Internaționale a Zahărului

Întrevederea Ambasadorului Republicii Moldova, Angela Ponomariov, cu Directorul Executiv al Organizației Internaționale a Zahărului

Pe data de 14 ianuarie curent, Ambasadorul Republicii Moldova în Marea Britanie, Angela Ponomariov, a avut o întrevedere cu Directorul executiv al Organizației Internaționale a Zahărului (OIZ), cu sediul la Londra, Jose Orive. În cadrul discuției a fost efectuată o trecere în revistă a cooperării Republicii Moldova în cadrul OIZ, fiind abordate aspecte privind evoluțiile și perspectivele de dezvoltare a industriei zahărului din Republica Moldova. Referindu-se la colaborarea existentă cu Republica Moldova, Directorul executiv a remarcat comunicarea productivă cu partea moldovenească, subliniind că fabricile de zahăr din Republica Moldova se numără printre cele mai eficiente din regiune.

Interlocutorii s-au referit, de asemenea, la inițiativa Uniunii Europene de a modifica Acordul Internațional al Zahărului din anul 1992, fiind exprimat interesul părții moldovenești de a amenda articolul privind numărul minim de voturi pe care le dețin statele membre. De asemenea, s-a propus organizarea vizitei la Chișinău a Directorului Executiv al OIZ.

De menționat că Republica Moldova a aderat la OIZ în anul 1998, structura dată reprezentând un organism interguvernamental unic dedicat îmbunătățirii condițiilor de pe piața mondială a zahărului prin realizarea analizelor, studiilor, statisticilor transparente, precum și organizarea diverselor activități orientate spre promovarea cooperării în domeniul industriei zahărului la nivel global.

Anunţuri

  • Anunț!

    Ambasada Republicii Moldova la Londra lansează concursul de angajare a unui asistent consular.  • Comunicat de presă

    În perioada 27-29 noiembrie curent, la Chișinău se va desfășura cel mai mare eveniment în domeniul dezvoltării afacerilor din Republica Moldova - Moldova Business Week 2018.