floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui


Centrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Anunţuri

Sărbătoarea Mărţişorului sărbătorită la Londra

Într-o atmosferă caldă de sarbatoare moldovenii aflați în Marea Britanie au celebrat la 1 Martie sosirea primăverii. Printr-o colaborare excelentă între Asociația Moldovenilor din Marea Britanie, Asociatia moldo-britanica “Vatra” și a Ambasadei Republicii Moldova la Londra a fost organizat evenimentul prilejuit Sărbătorii Mărțișor.

Programul evenimentului a inclus vizionarea unei secvente video despre legenda Mărțișorului, desfășurarea atelierului pentru copii de confecționare a Mărțișoarelor, expoziția cu vânzare a Martisoarelor confectionate de copiii Orfelinatului din Orhei și tombola care a marcat un plus de bună dispoziție.

Cei prezenti la eveniment au avut posibitatea sa cumpere carti cu povesti, costume naționale și obiecte din ceramica in stil traditional. Organizatorii tombolei au adunat peste 700 lire sterline, bani care vor fi donați Orfelinatului de copii din Orhei. Acompaniați de muzica populară, moldovenii au reinvia, în Marea Britanie și în acest an, Martișorul Moldovenesc. Festivitatea a oferit un bun prilej de socializare, fiind apreciată atât d copii, cât și de maturi.

Activitatea curentă a ambasadei

 • “Forul de caritate moldo-britanic”

  La data de 22 mai curent, la Londra, s-a desfășurat Forul de caritate moldo-britanic. • Competiția internațională a discursului în public

  Reprezentantul țării noastre, Alexandru Covalciuc, a participat la cea mai mare competiție internațională a discursului în public (International Public Speaking Competition, IPSC), desfășurată pentru a 38-a oară la Londra de către prestigioasa Organizație de caritate English-Speaking Union (ESU). • „Moldova Automotive Days 2018”

  În perioada 29 -30 mai, 2018, va avea loc cea de-a doua ediție a "Moldova Automotive Days", cel mai important eveniment anual dedicat sectorului auto, ce se va desfăsura la Chișinău, Republica Moldova.Anunţuri

 • Conferința Globală a Turismului Vinicol

  Republica Moldova a fost desemnată ”Capitala Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”, în contextul găzduirii în premieră a celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, în perioada 20-23 septembrie 2018, sub egida Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO). • Tony Hawks premiat pentru munca depusa în Moldova

  Actorul și comediantul britanic Tony Hawks a primit "Medalia Imperiului Britanic" din partea M.S. Regina Elisabeta a II-a.