floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui
Centrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Anunţuri

Sărbătoarea Mărţişorului sărbătorită la Londra

Într-o atmosferă caldă de sarbatoare moldovenii aflați în Marea Britanie au celebrat la 1 Martie sosirea primăverii. Printr-o colaborare excelentă între Asociația Moldovenilor din Marea Britanie, Asociatia moldo-britanica “Vatra” și a Ambasadei Republicii Moldova la Londra a fost organizat evenimentul prilejuit Sărbătorii Mărțișor.

Programul evenimentului a inclus vizionarea unei secvente video despre legenda Mărțișorului, desfășurarea atelierului pentru copii de confecționare a Mărțișoarelor, expoziția cu vânzare a Martisoarelor confectionate de copiii Orfelinatului din Orhei și tombola care a marcat un plus de bună dispoziție.

Cei prezenti la eveniment au avut posibitatea sa cumpere carti cu povesti, costume naționale și obiecte din ceramica in stil traditional. Organizatorii tombolei au adunat peste 700 lire sterline, bani care vor fi donați Orfelinatului de copii din Orhei. Acompaniați de muzica populară, moldovenii au reinvia, în Marea Britanie și în acest an, Martișorul Moldovenesc. Festivitatea a oferit un bun prilej de socializare, fiind apreciată atât d copii, cât și de maturi.

Activitatea curentă a ambasadei