floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui


Centrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Anunţuri

Forumul Moldo-Britanic al organizațiilor de caritate

La 12 mai 2014 la Londra s-a desfășurat Forumul Moldo-Britanic al organizațiilor de caritate la care au participat 17 instituții în domeniu.

De asemenea, la lucrările Forumului au participat dnii Iulian Fruntașu, Ambasadorul Republicii Moldova în Marea Britanie și Irlanda de Nord, Phil Batson, Ambasadorul Marii Britanii și Irlandei de Nord de la Chișinău, precum și dl Victor Lutenco, Șeful Biroului pentru Relații cu Diaspora.

Participanții la Forum au dezbătut mai multe probleme practice cu privire la acordarea asistenței grupurilor vulnerabile în Republica Moldova, provocările activității în domeniul protecției sănătății, probleme de educație și incluziunea orfanilor, precum și activitatea organizațiior de caritate la nivelul comunităților locale pentru a crea condiții de incluziune a grupurilor defavorizate.

Reprezentanții organizațiilor de caritate au decis asupra unei coordonări sporite a activităților în domeniu prin intermediul mai multor mijloace, crescând transparența și efiența eforturilor depuse.

Forumul a fost găzduit de către Compania Endava, iar la desfășurarea evenimentului și-au adus aportul mai multe organizații, precum Vatra, Child Aid și Biroul pentru Relații cu Diaspora.

Activitatea curentă a ambasadei

 • “Forul de caritate moldo-britanic”

  La data de 22 mai curent, la Londra, s-a desfășurat Forul de caritate moldo-britanic. • Competiția internațională a discursului în public

  Reprezentantul țării noastre, Alexandru Covalciuc, a participat la cea mai mare competiție internațională a discursului în public (International Public Speaking Competition, IPSC), desfășurată pentru a 38-a oară la Londra de către prestigioasa Organizație de caritate English-Speaking Union (ESU). • „Moldova Automotive Days 2018”

  În perioada 29 -30 mai, 2018, va avea loc cea de-a doua ediție a "Moldova Automotive Days", cel mai important eveniment anual dedicat sectorului auto, ce se va desfăsura la Chișinău, Republica Moldova.Anunţuri

 • Conferința Globală a Turismului Vinicol

  Republica Moldova a fost desemnată ”Capitala Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”, în contextul găzduirii în premieră a celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, în perioada 20-23 septembrie 2018, sub egida Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO). • Tony Hawks premiat pentru munca depusa în Moldova

  Actorul și comediantul britanic Tony Hawks a primit "Medalia Imperiului Britanic" din partea M.S. Regina Elisabeta a II-a.