floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui


Centrul de Apel Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Arhiva activitatea curentă a ambasadei

  23.03.2017

  On the terror attack in London

  The Embassy condemns the hideous terror attack committed on 22 March in London. We express our solidarity and support to the British authorities and our sincere sympathy for the victims of the attack and their families and wish them full and speedy recovery.

  09.03.2017

  Mărțisor 2017 la Londra

  La 05 martie curent, Asociația Moldovenilor din Marea Britanie, cu suportul Ambasadei, a organizat un eveniment cultural de promovare a tradițiilor moldovenești, ”Mărțișor 2017”.

  11.02.2017

  Dezvoltarea cooperării cu Irlanda

  La 10 februarie curent, Vilen Murzac, Însărcinat cu afaceri a.i., a avut o întîlnire cu dl John O'Sullivan, Director a.i. al Diviziunii pentru Parteneriat Estic și Politici, și dna Joanne King, Director-adjunct al aceleeași Diviziuni, în cadrul Departamentului pentru afaceri externe și comerț al Irlandei.

  11.02.2017

  Vizita Președintelui Parlamentului Republicii Moldova în Irlanda

  În perioada 09-10 februarie curent, dl Andrian Candu, Președinte al Parlamentului al Republicii Moldova, a efectuat o vizită de lucru în Irlanda.

  09.02.2017

  Vizita Președintelui Parlamentului Republicii Moldova în Marea Britanie

  În perioada 06-08 februarie 2017, dl Andrian Candu, Președinte al Parlamentului Republicii Moldova, a efectuat o vizită de lucru în Marea Britanie.

  26.01.2017

  Mesaj de Condoleanțe

  Însărcinatul cu afaceri a.i., Vilen Murzac, a semnat în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Ungariei la Londra în memoria victimelor tragicului accident rutier produs la 21 ianuarie curent în Italia, în care au decedat elevii și profesorii din Ungaria.

  17.01.2017

  Aniversarea a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-britanice

  Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-britanice pe 17 ianuarie 2017, miniştrii afacerilor externe ai Republicii Moldova Andrei Galbur şi Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord Boris Johnson au făcut un schimb de mesaje de felicitare.

  10.01.2017

  Anunț

  La 31 decembrie 2016, originara din Republica Moldova stabilită în Marea Britanie, dna Victoria Dunford, a fost decorată cu medalia „British Empire Medal”, oferită de către Regina Marii Britanii pentru susținerea acordată copiilor cu nevoi speciale.

  Meritele deosebite ale dnei Victoria Dunford se datorează inclusiv activităţilor organizației caritabile pe care a fondat-o, Moldova AID din Marea Britanie (MAD AID), precum şi tuturor partenerilor, cu ajutorul cărora în septembrie 2015, a fost lansat Centrul Phoenix de reabilitare și intervenție timpurie pentru copiii cu dizabilități din raionul Râșcani. Remarcăm că în 2015, Victoria Dunford a fost decorată de către Preşedintele Republicii Moldova cu Meritul Civic.

  Ambasada aduce sincere felicitări si multumiri dnei Dunford pentru activitatea sa remarcabilă care schimbă viața copiilor cu nevoie speciale spre bine în Republica Moldova.

  12.12.2016

  EDIȚIA A TREIA A EVENIMENTULUI CULTURAL „COLINDĂM ȘI DONĂM” or. LONDRA 11.12.2016

  La 11 decembrie 2016, Asociația Moldovenilor din Marea Britanie, cu suportul Ambasadei și în parteneriat cu Asociația de Caritate Mad Aid au organizat un eveniment cultural de promovare a tradițiilor moldovenești, legate de sărbătorile de iarnă, precum și cu scopul de a acumula fonduri pentru centrul de plasament pentru copii cu dizabilități din Rîșcani „PHOENIX” (finanțat în întregime din donații acumulate din Marea Britanie).

  30.05.2016

  Sportivii moldoveni Dan Olaru şi Alexandra Mârca au devenit, în premieră pentru Republica Moldova, campioni europeni la tir cu arcul la proba mixtă

  La 29 mai, Ambasadorul Iulian Fruntașu a participat la Campionatul european la tir cu arcul, care a avut loc în oraşul Nottingham, Anglia, pentru a-i susține pe arcaşii moldoveni Dan Olaru și Alexandra Mârca, antrenați de către Irina Cecanova.

  05.05.2016

  Dna Natalia GHERMAN, candidatul Republicii Moldova pentru funcția de Secretar General al ONU, a efectuat o vizită în Marea Britanie

  În perioada 23-29 aprilie 2016 dna Natalia GHERMAN, candidatul Republicii Moldova pentru funcția de Secretar General al ONU, a efectuat o vizită în Marea Britanie pentru o serie de întrevederi cu oficiali, parlamentari, precum și reprezentanți ai instituțiilor academice și mass-media interesate de procesul în cauză, cum ar fi The Economist și The Guardian.

  09.03.2016

  Sărbătoarea primăverii ”Mărțișor” marcată la Londra

  La 06 martie 2016, Asociația Moldovenilor din Marea Britanie, cu suportul Ambasadei au organizat un eveniment cultural de promovare a tradițiilor moldovenești, legate de sărbătoarea Mărțișor, precum și cu scopul de a acumula fonduri pentru internatul pentru copii cu deficiențe de auz și de vorbire din Hârbovăț.

  10.02.2016

  Balul de Caritate MAD-Aid Ball

  La 6 februarie curent, Consilierul Ambasadei dna Oxana Borta a participat la Balul de Caritate 2016, organizat de Asociația MAD-Aid (Medical Aid Delivered) din Marea Britanie. Scopul principal al evenimentului a fost colectarea fondurilor pentru întreținerea și funcționarea Centrului Phoenix, destinat sa ofere incluziune socială și intervenție timpurie copiilor cu dizabilități din orașul Rîșcani, Republica Moldova.

  06.11.2015

  Republica Moldova la World Travel Market

  În perioada 2-5 noiembrie curent, Republica Moldova participă la Târgul Internațional de Turism de la Londra. Delegația Republicii Moldova este condusă de către dl Stanislav RUSU , Director General Adjunct al Agenției Turismului, cu participarea mai multor reprezentanți ai companiilor turistice din țara noastră.

  14.10.2015

  Charity Football Challenge

  La 11 octombrie 2015, Asociația Moldovenilor din Marea Britanie, cu suportul Ambasadei și în parteneriat cu Liga studenților români din străinătate au organizat un meci de fotbal amical între echipe formate din diaspora moldovenesacă și românească din Marea Britanie („Charity Football Challenge”)

  16.09.2015

  Expunerea la privatizare a bunurilor proprietate publică de stat: Runda de privatizare din august - octombrie 2015

  http://www.app.gov.md/md/start/

  20.07.2015

  E.S. Iulian Fruntasu, Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, a acordat un interviu portalului infoeuropa.md la rubrica ”Acasă, în Europa”, despre ”secretele” succesului Marii Britanii ca națiune și ce poate ”

  Marea Britane – o țară cu valoroase tradiții culturale și spirituale, o țară cu o voce puternică în cadrul Uniunii Europene, poate servi un veritabil exemplu pentru Moldova, care tinde să îmbrățișeze valorile și standardele europene în doate domeniile de activitate

  29.06.2015

  ANUNȚ!

  Stimați cetățeni,

  Pentru consultații consulare și programări, în perioada 13 iulie 2015 – 12 august 2015, Vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0 208 995 6818 de la ora 14.00 la 17.00 ( de luni până vineri ), sau să scrieți pe adresa de e - mail a Ambasadei londra@mfa.md.

  Cu respect,

  Echipa Ambasadei

  27.04.2015

  27 Aprilie – Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova

  Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord felicită cordial cetățenii țării noastre cu Ziua Drapelului de Stat.

  30.03.2015

  Referitor la tranzitarea teritoriului României în baza unui Titlu de călătorie emis de Republica Moldova

  MAEIE informează cetăţenii moldoveni despre faptul că pentru traversarea frontierei şi tranzitarea teritoriului României spre Republica Moldova, în baza unui titlu de călătorie emis de misiunile diplomatice sau oficiile consulare al Republicii Moldova, este necesară deţinerea unei vize de tranzit românești, aplicată în document.