floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui


Centrul de Apel Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Arhiva activitatea curentă a ambasadei

  05.06.2017

  Terrorist act in London

  The Embassy strongly condemns the terrorist act committed in London on 3 June 2017. In these difficult moments, we express our full support for the British authorities and sincere condolences to the bereaved families, wishing a speedy recovery to those injured.

  25.05.2017

  International Day of United Nations Peacekeepers

  On 24 May, Charge d`affaires of the Embassy of the Republic of Moldova, participated at the Remembrance Ceremony dedicated to the International Day of United Nations Peacekeepers.

  23.05.2017

  On the terrorist attack in Manchester

  The Embassy firmly condemns the appalling terrorist attack committed on innocent people, in Manchester, on 22 May 2017. We express our solidarity with all those who have suffered, as well as our full support to British authorities that deal with this difficult situation.

  04.05.2017

  Secretarul general a vizitat o școală din Irlanda și s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești

  Pe parcursul vizitei în Irlanda, secretarul general Anatol Vangheli a vizitat o școală din Dublin unde își fac studiile copiii conaționalilor noștri.

  03.05.2017

  Secretarul general a inaugurat Consulatul onorific al Republicii Moldova la Dublin, Irlanda

  Secretarul general Anatol Vangheli a inaugurat, marţi, 2 mai 2017, Consulatul Onorific al Republicii Moldova la Dublin, Irlanda.

  02.05.2017

  Întrevederea secretarului general Anatol Vangheli cu omologul irlandez Niall Burgess

  Secretarul general Anatol Vangheli întreprinde, în perioada 1-4 mai, curent, o vizită de lucru la Dublin, Irlanda, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu Niall Burgess, secretar general al ministerului irlandez al afacerilor externe şi comerţului.

  23.03.2017

  On the terror attack in London

  The Embassy condemns the hideous terror attack committed on 22 March in London. We express our solidarity and support to the British authorities and our sincere sympathy for the victims of the attack and their families and wish them full and speedy recovery.

  09.03.2017

  Mărțisor 2017 la Londra

  La 05 martie curent, Asociația Moldovenilor din Marea Britanie, cu suportul Ambasadei, a organizat un eveniment cultural de promovare a tradițiilor moldovenești, ”Mărțișor 2017”.

  11.02.2017

  Dezvoltarea cooperării cu Irlanda

  La 10 februarie curent, Vilen Murzac, Însărcinat cu afaceri a.i., a avut o întîlnire cu dl John O'Sullivan, Director a.i. al Diviziunii pentru Parteneriat Estic și Politici, și dna Joanne King, Director-adjunct al aceleeași Diviziuni, în cadrul Departamentului pentru afaceri externe și comerț al Irlandei.

  11.02.2017

  Vizita Președintelui Parlamentului Republicii Moldova în Irlanda

  În perioada 09-10 februarie curent, dl Andrian Candu, Președinte al Parlamentului al Republicii Moldova, a efectuat o vizită de lucru în Irlanda.

  09.02.2017

  Vizita Președintelui Parlamentului Republicii Moldova în Marea Britanie

  În perioada 06-08 februarie 2017, dl Andrian Candu, Președinte al Parlamentului Republicii Moldova, a efectuat o vizită de lucru în Marea Britanie.

  26.01.2017

  Mesaj de Condoleanțe

  Însărcinatul cu afaceri a.i., Vilen Murzac, a semnat în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Ungariei la Londra în memoria victimelor tragicului accident rutier produs la 21 ianuarie curent în Italia, în care au decedat elevii și profesorii din Ungaria.

  17.01.2017

  Aniversarea a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-britanice

  Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-britanice pe 17 ianuarie 2017, miniştrii afacerilor externe ai Republicii Moldova Andrei Galbur şi Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord Boris Johnson au făcut un schimb de mesaje de felicitare.

  10.01.2017

  Anunț

  La 31 decembrie 2016, originara din Republica Moldova stabilită în Marea Britanie, dna Victoria Dunford, a fost decorată cu medalia „British Empire Medal”, oferită de către Regina Marii Britanii pentru susținerea acordată copiilor cu nevoi speciale.

  Meritele deosebite ale dnei Victoria Dunford se datorează inclusiv activităţilor organizației caritabile pe care a fondat-o, Moldova AID din Marea Britanie (MAD AID), precum şi tuturor partenerilor, cu ajutorul cărora în septembrie 2015, a fost lansat Centrul Phoenix de reabilitare și intervenție timpurie pentru copiii cu dizabilități din raionul Râșcani. Remarcăm că în 2015, Victoria Dunford a fost decorată de către Preşedintele Republicii Moldova cu Meritul Civic.

  Ambasada aduce sincere felicitări si multumiri dnei Dunford pentru activitatea sa remarcabilă care schimbă viața copiilor cu nevoie speciale spre bine în Republica Moldova.

  12.12.2016

  EDIȚIA A TREIA A EVENIMENTULUI CULTURAL „COLINDĂM ȘI DONĂM” or. LONDRA 11.12.2016

  La 11 decembrie 2016, Asociația Moldovenilor din Marea Britanie, cu suportul Ambasadei și în parteneriat cu Asociația de Caritate Mad Aid au organizat un eveniment cultural de promovare a tradițiilor moldovenești, legate de sărbătorile de iarnă, precum și cu scopul de a acumula fonduri pentru centrul de plasament pentru copii cu dizabilități din Rîșcani „PHOENIX” (finanțat în întregime din donații acumulate din Marea Britanie).

  30.05.2016

  Sportivii moldoveni Dan Olaru şi Alexandra Mârca au devenit, în premieră pentru Republica Moldova, campioni europeni la tir cu arcul la proba mixtă

  La 29 mai, Ambasadorul Iulian Fruntașu a participat la Campionatul european la tir cu arcul, care a avut loc în oraşul Nottingham, Anglia, pentru a-i susține pe arcaşii moldoveni Dan Olaru și Alexandra Mârca, antrenați de către Irina Cecanova.

  05.05.2016

  Dna Natalia GHERMAN, candidatul Republicii Moldova pentru funcția de Secretar General al ONU, a efectuat o vizită în Marea Britanie

  În perioada 23-29 aprilie 2016 dna Natalia GHERMAN, candidatul Republicii Moldova pentru funcția de Secretar General al ONU, a efectuat o vizită în Marea Britanie pentru o serie de întrevederi cu oficiali, parlamentari, precum și reprezentanți ai instituțiilor academice și mass-media interesate de procesul în cauză, cum ar fi The Economist și The Guardian.

  09.03.2016

  Sărbătoarea primăverii ”Mărțișor” marcată la Londra

  La 06 martie 2016, Asociația Moldovenilor din Marea Britanie, cu suportul Ambasadei au organizat un eveniment cultural de promovare a tradițiilor moldovenești, legate de sărbătoarea Mărțișor, precum și cu scopul de a acumula fonduri pentru internatul pentru copii cu deficiențe de auz și de vorbire din Hârbovăț.

  10.02.2016

  Balul de Caritate MAD-Aid Ball

  La 6 februarie curent, Consilierul Ambasadei dna Oxana Borta a participat la Balul de Caritate 2016, organizat de Asociația MAD-Aid (Medical Aid Delivered) din Marea Britanie. Scopul principal al evenimentului a fost colectarea fondurilor pentru întreținerea și funcționarea Centrului Phoenix, destinat sa ofere incluziune socială și intervenție timpurie copiilor cu dizabilități din orașul Rîșcani, Republica Moldova.

  06.11.2015

  Republica Moldova la World Travel Market

  În perioada 2-5 noiembrie curent, Republica Moldova participă la Târgul Internațional de Turism de la Londra. Delegația Republicii Moldova este condusă de către dl Stanislav RUSU , Director General Adjunct al Agenției Turismului, cu participarea mai multor reprezentanți ai companiilor turistice din țara noastră.