floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui
Centrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Noutăţi

Ministrul Tudor Ulianovschi s-a întâlnit cu Directorul Executiv al Senatului Economic European

Ministrul Tudor Ulianovschi s-a întâlnit cu Directorul Executiv al Senatului Economic European
2 martie, Chișinău – Atragerea investițiilor și dezvoltarea potențialului turistic al Republicii Moldova, crearea unei infrastructuri atractive atât pentru conaționali, cât și pentru oaspeții de peste hotare sunt unele din direcțiile prioritare ale Guvernului. Declarația a fost făcută astăzi de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu Directorul Executiv al Senatului Economic European Michael Ernst Jäger.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii asupra situaţiei din ramura turismului și rolul acesteia în economia naţională, în promovarea valorilor naționale, atestând o creştere semnificativă a interesului cetățenilor străini fața de țara noastră, în special în perioada desfășurării unor evenimente naționale, cum ar fi Festivalul ”Mărțișor”, Ziua Vinului, etc.

În context, Tudor Ulianovschi și Michael Ernst Jäger au convenit asupra organizării unei vizite informaționale în țara noastră a membrilor Senatului Economic European, fapt care va contribui la dezvoltarea ramurii turismului, inițierii unor proiecte investiționale în domeniul respectiv.  

În scopul dezvoltării unor relații de parteneriat cu țara noastră, Michael Ernst Jägera avut întrevederi cu Directorul General al Agenției Turismului și cu conducerea Asociaţiei Naționale pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM).

Michael Ernst Jäger efectuează o vizită în Republica Moldova la invitația șefului Diplomației moldovenești,  urmare contactelor stabilite în marja vizitei ministrului Ulianovschi in landul Bavaria, care a avut loc în ziua de 18 februarie 2018.

Notă: Senatul Economic European (SEE) reprezintă un grup de asociații comercial-economice, cu un succes deosebit în afaceri, lideri de piață în domeniile lor de activitate. La moment, în Uniunea Europeană, SEE este punctul central al rețelei care cuprinde mai mult de 1 milion de întreprinderi partenere.

 

 

Activitatea curentă a ambasadei

  • Forul pentru tineri organizat de Lumos UK

    La data de 22 august curent, reprezentanții Ambasadei au participat la Forul pentru tineri organizat de ONG-ul britanic Lumos.  • Programe Internaționale de Vară 2019

    În perioada 7 iulie – 17 august 2019, Universitatea din Cambridge organizează Programe Internaționale de Vară care oferă peste 200 de cursuri, care includ Istoria, Știința, Lumile Antice și Clasice, Scrierea Creativă, Arta și Cultura Vizuală, Literatura și Shakespeare, Studiile Medievale, Afaceri și Antreprenoriat, și multe altele.  • ANUNȚ

    Stimați cetățeni, vă aducem la cunoștință că Ambasada Republicii Moldova nu va fi deschisă pentru public în zilele de 27 august și 31 august 2018, în conformitate cu Hotărîrea Guvernului din 20.08.2018.Anunţuri