floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui


Centrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Noutăţi

Ambasadorul Mihov: „Intensificarea cooperării moldo-lituaniene este prioritatea mandatului meu”

Ambasadorul Mihov: „Intensificarea cooperării moldo-lituaniene este prioritatea mandatului meu”

14 mai 2018, Vilnius – Modalităţile de consolidare a relaţiilor moldo-lituaniene şi perspectivele intensificării cooperării bilaterale, parcursul european al ţării noastre şi alte subiecte de interes reciproc au fost discutate de către ambasadorul Republicii Moldova în Republica Lituania, Serghei Mihov, în cadrul întrevederii cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, Linas Linkevičius.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii cu privire la stadiul actual şi perspectivele de intensificare a cooperării bilaterale dintre ambele state, agenda de reforme a Guvernului de la Chişinău, precum şi realizarea angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere RM-UE.

Totodată, cei doi oficiali au vorbit despre dialogul politic bilateral ascendent, dezvoltarea cooperării economice bilaterale, evoluția situației social-politice din Republica Moldova, inclusiv din perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare și a procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

Cu acest prilej, ambasadorul Serghei Mihov a menţionat: „Exprim gratitudinea autorităților de la Chișinău pentru sprijinul Lituaniei în implementarea reformelor structurale și aş vrea să evidențiez că prioritatea mandatului meu este să consolidez relațiile de cooperare între ţările noastre în diverse domenii de interes reciproc”.

La rândul său, Ministrul Linkevičius a salutat eforturile depuse de autoritățile Republicii Moldova în vederea realizării agendei europene, reiterând disponibilitatea Guvernului lituanian de a sprijini în continuare Republica Moldova în parcursul său european, prin acordarea asistenţei şi expertizei necesare.

 

Activitatea curentă a ambasadei

 • “Forul de caritate moldo-britanic”

  La data de 22 mai curent, la Londra, s-a desfășurat Forul de caritate moldo-britanic. • Competiția internațională a discursului în public

  Reprezentantul țării noastre, Alexandru Covalciuc, a participat la cea mai mare competiție internațională a discursului în public (International Public Speaking Competition, IPSC), desfășurată pentru a 38-a oară la Londra de către prestigioasa Organizație de caritate English-Speaking Union (ESU). • „Moldova Automotive Days 2018”

  În perioada 29 -30 mai, 2018, va avea loc cea de-a doua ediție a "Moldova Automotive Days", cel mai important eveniment anual dedicat sectorului auto, ce se va desfăsura la Chișinău, Republica Moldova.Anunţuri

 • Conferința Globală a Turismului Vinicol

  Republica Moldova a fost desemnată ”Capitala Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”, în contextul găzduirii în premieră a celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, în perioada 20-23 septembrie 2018, sub egida Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO). • Tony Hawks premiat pentru munca depusa în Moldova

  Actorul și comediantul britanic Tony Hawks a primit "Medalia Imperiului Britanic" din partea M.S. Regina Elisabeta a II-a.