floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui


Centrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Noutăţi

Ministrul Tudor Ulianovschi participă la Sesiunea Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei

 Ministrul Tudor Ulianovschi participă la Sesiunea Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei
17 mai, Elsinore (Danemarca) – Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, participă, în perioada 17 – 18 mai a.c., la cea de-a 128-a Sesiune a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei, care se desfășoară în orașul Elsinore din Danemarca.

În cadrul sesiunii vor fi discutate chestiuni privind starea democrației, drepturile omului și statul de drept, precum și provocările cu care se confruntă statele europene și Organizația. Ministrul Tudor Ulianovschi va prezenta ultimele evoluții din Republica Moldova la compartimentul respectării drepturilor omului și statului de drept, încurajând menținerea atenției Consiliului Europei asupra cazurilor de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană, în special în ceea ce privește situația școlilor cu predare în grafia latină (executarea deciziei CEDO în cauza Catan).

Agenda șefului diplomației moldovenești include și întrevederi bilaterale cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, omologii din Norvegia, Croația, Cipru, și alte state.

La finalul sesiunii, Ministrul Tudor Ulianovschi va participa la ceremonia de preluare de către Croația a Președinției Comitetului de Miniștri al CoE, deţinută în ultimele şase luni de către Danemarca.

 

Activitatea curentă a ambasadei

 • “Forul de caritate moldo-britanic”

  La data de 22 mai curent, la Londra, s-a desfășurat Forul de caritate moldo-britanic. • Competiția internațională a discursului în public

  Reprezentantul țării noastre, Alexandru Covalciuc, a participat la cea mai mare competiție internațională a discursului în public (International Public Speaking Competition, IPSC), desfășurată pentru a 38-a oară la Londra de către prestigioasa Organizație de caritate English-Speaking Union (ESU). • „Moldova Automotive Days 2018”

  În perioada 29 -30 mai, 2018, va avea loc cea de-a doua ediție a "Moldova Automotive Days", cel mai important eveniment anual dedicat sectorului auto, ce se va desfăsura la Chișinău, Republica Moldova.Anunţuri

 • Conferința Globală a Turismului Vinicol

  Republica Moldova a fost desemnată ”Capitala Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”, în contextul găzduirii în premieră a celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, în perioada 20-23 septembrie 2018, sub egida Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO). • Tony Hawks premiat pentru munca depusa în Moldova

  Actorul și comediantul britanic Tony Hawks a primit "Medalia Imperiului Britanic" din partea M.S. Regina Elisabeta a II-a.