floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui

Privatization

Centrul de Apel

Politica economică externă Airmoldova
Mass Media din Moldova

Noutăţi

La Chișinău a fost lansată expoziția „Consiliul Europei ‒ Republica Moldova: realizări și priorități”

La Chișinău a fost lansată expoziția „Consiliul Europei ‒ Republica Moldova: realizări și priorități”
12 iulie, Chișinău – Consiliul Europei a fost și continuă să fie un partener de încredere pentru Republica Moldova, precum şi un garant al democraţiei pe continentul european. Declarația a fost făcută de secretarul de stat Tatiana Molcean la deschiderea expoziției „Consiliul Europei ‒ Republica Moldova: realizări și priorități”, dedicată marcării a 23 de ani de la aderarea țării noastre la Consiliul Europei, organizată de MAEIE în cooperare cu Centrul Pro-european al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova. 

Tatiana Molcean a accentuat că actualmente Republica Moldova este parte la 92 de tratate ale Consiliului Europei, care reglementează cele mai diverse domenii - combaterea torturii, protecţia drepturilor sociale şi ale persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, lupta împotriva corupţiei şi spălării banilor, combaterea traficului de fiinţe umane, protecţia datelor cu caracter personal şi multe altele.

Secretarul de stat a mai menţionat documentul de politici de profil Planul de Acțiuni al CoE pentru Republica Moldova 2017-2020, care este al 3-lea document cadru de acest gen și a programelor de cooperare dedicate reformelor care au drept obiectiv îmbunătățirea procesului de guvernare la toate nivelele. ”Acestea includ în particular combaterea corupției și spălării banilor, sporirea independenței și eficacităţii sistemului judiciar, lupta împotriva relelor tratamente și a impunității, consolidarea libertăţii mass-media și a măsurilor de încredere între ambele maluri ale Nistrului, etc”, a spus Molcean.

De asemenea a fost menționat că pornind de la Legea Supremă şi continuând cu planurile de acţiuni în domeniul drepturilor omului sau cele mai diverse acte normative menite să modernizeze societatea noastră, Consiliul Europei prin instituţiile sale, inclusiv Comisia de la Veneţia, a contribuit la procesul de formare a Republicii Moldova ca stat. Este la fel de emblematică aderarea în 1997 la Convenţia europeană a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale.

Consiliul Europei este o platforma unică ce asigură dialogul între parlamentari, aleşi locali, reprezentanţi ai guvernelor, exponenţilor societăţii civile şi tineretului.

 
 

 

Activitatea curentă a ambasadei

 • MărțiSHOP 2019

  Pe data de 3 martie curent, la Londra s-a desfășurat evenimentul “MărțiShop”, organizat de Asociația Moldovenilor din Marea Britanie cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. • Precizare (UPDATE, ora 18.00)

  24 februarie 2019, London - În legătură cu informațiile vehiculate în presă privind neadmiterea unor cetățeni moldoveni la votare în secția din incinta ambasadei Republicii Moldova în Marea Britanie, pe motivul datelor de naştere eronate ale acestora, MAEIE precizează că tuturor cetățenilor, care s-au prezentat la vot cu paşapoarte valabile, li s-a permis votarea. • Alegeri 2019

  Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,

  În conformitate cu hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 2109 din 19 ianuarie 2019, pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, a fost aprobată deschiderea a 4 secții de votare în Regatul Uniit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și 2 secții în Irlanda, după cum urmează:Anunţuri

 • Anunț!

  Ambasada Republicii Moldova la Londra lansează concursul de angajare a unui asistent consular. • Comunicat de presă

  În perioada 27-29 noiembrie curent, la Chișinău se va desfășura cel mai mare eveniment în domeniul dezvoltării afacerilor din Republica Moldova - Moldova Business Week 2018.