floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui

Privatization

Centrul de Apel

Politica economică externă Airmoldova
Mass Media din Moldova

Noutăţi

Tudor Ulianovschi: „Republica Moldova este interesată în atragerea investițiilor grecești în economia națională”

Tudor Ulianovschi: „Republica Moldova este interesată în atragerea investițiilor grecești în economia națională”

12 octombrie, Atena – Organizarea evenimentelor comune Business to Business atât în Republica Moldova, cât şi în Grecia, precum și a altor acțiuni cu participarea activă a mediului de afaceri din ambele state va contribui considerabil la dezvoltarea relațiilor comercial-economice, inițierea unor noi parteneriate și proiecte investiționale moldo-elene. Constatarea a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, și preşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ din Republica Elenă, Constantinos Michalos, în cadrul întrevederii celor doi oficiali la Atena.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au trecut în revistă relaţiile de cooperare bilaterală moldo-elene, fiind reconfirmat angajamentul comun pentru aprofundarea colaborării comercial-economice. În context, interlocutorii au exprimat interesul pentru extinderea cooperării în domeniul energetic și alte sectoare de interes comun, menționând că după semnarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu UE au fost deschise mai multe oportunităţi pentru ambele ţări.

Potrivit Ministrului Tudor Ulianovschi, colaborarea moldo-elenă pe dimensiunea comercial-economică este fundamentată pe atragerea asistenţei tehnice și a investiţiilor grecești  în Republica Moldova, precum și pe promovarea exportului produselor și serviciilor moldovenești în Republica Elenă. „Analizele statistice indică că începând cu anul 2015, Republica Moldova înregistrează un bilanţ comercial pozitiv în raport cu Grecia, iar valoarea totală a schimbului de mărfurilor este în creştere. Dar consider că există un potențial nevalorificat în acest domeniu, care poate fi realizat cu implicarea activă a Camerelor de Comerț și Industrie din  Moldova și Grecia”, a spus șeful diplomației moldovenești.  

Urmare a discuțiilor cu Ministrul Tudor Ulianovschi, preşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ din Republica Elenă, Constantinos Michalos, a constatat că Republica Moldova este pe calea bună a reformelor economice, care cu siguranță  vor atrage atenția investitorilor străini, ”iar eu voi asigura cunoașterea acestui lucru în Grecia”.

Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, în perioada ianuarie-iulie 2018 volumul schimburilor comerciale între Republica Moldova și Grecia a înregistrat o creştere de 37,3% comparativ cu perioada similară a anului 2017, importul de mărfuri efectuat a însumat o creştere cu 10,7%, iar exportul majorându-se cu peste 63 la sută.  

 

 

Activitatea curentă a ambasadei

 • MărțiSHOP 2019

  Pe data de 3 martie curent, la Londra s-a desfășurat evenimentul “MărțiShop”, organizat de Asociația Moldovenilor din Marea Britanie cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. • Precizare (UPDATE, ora 18.00)

  24 februarie 2019, London - În legătură cu informațiile vehiculate în presă privind neadmiterea unor cetățeni moldoveni la votare în secția din incinta ambasadei Republicii Moldova în Marea Britanie, pe motivul datelor de naştere eronate ale acestora, MAEIE precizează că tuturor cetățenilor, care s-au prezentat la vot cu paşapoarte valabile, li s-a permis votarea. • Alegeri 2019

  Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,

  În conformitate cu hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 2109 din 19 ianuarie 2019, pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, a fost aprobată deschiderea a 4 secții de votare în Regatul Uniit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și 2 secții în Irlanda, după cum urmează:Anunţuri

 • Anunț!

  Ambasada Republicii Moldova la Londra lansează concursul de angajare a unui asistent consular. • Comunicat de presă

  În perioada 27-29 noiembrie curent, la Chișinău se va desfășura cel mai mare eveniment în domeniul dezvoltării afacerilor din Republica Moldova - Moldova Business Week 2018.