floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui

Privatization

Centrul de Apel

Politica economică externă Airmoldova
Mass Media din Moldova

Noutăţi

Ministrul Tudor Ulianovschi va participa la reuniunea miniştrilor de externe în formatul PaE – UE

Ministrul Tudor Ulianovschi va participa la reuniunea miniştrilor de externe în formatul PaE – UE
12 octombrie, Chișinău - Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, va participa, luni, 15 octombrie 2018, la reuniunea miniştrilor de externe în formatul Parteneriatul Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina) - Uniunea Europeană (28 state membre, Serviciul European pentru Acţiune Externă, Comisia Europeană), care se va desfășura la Luxemburg.

Evenimentul, care va include două subiecte de bază – implementarea celor 20 Obiective ale Parteneriatului Estic pentru 2020 şi celebrarea în anul următor a 10 ani de la lansarea Parteneriatului, va fi prezidat de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini.

Agenda de lucru al Ministrului Tudor Ulianovschi mai include o serie de întrevederi bilaterale cu reprezentanţi ai conducerii Asociației băncilor si bancherilor din Luxemburg, Asociației fondurilor de investiții din Luxemburg, Camerei de Comerț şi a Comisiei de supraveghere a sectorului financiar din Luxemburg. În marja discuţiilor vor fi abordate subiecte cu privire la cooperarea bilaterală dintre instituţiile menţionate cu organizaţii similare din Republica Moldova prin stabilirea unor parteneriate inter-instituţionale, posibilitatea desfăşurării unor programe de instruire, schimburi de experienţă, dar şi organizarea vizitelor de documentare pentru preluarea bunelor practici in domenii de interes.

 

Activitatea curentă a ambasadei

 • MărțiSHOP 2019

  Pe data de 3 martie curent, la Londra s-a desfășurat evenimentul “MărțiShop”, organizat de Asociația Moldovenilor din Marea Britanie cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. • Precizare (UPDATE, ora 18.00)

  24 februarie 2019, London - În legătură cu informațiile vehiculate în presă privind neadmiterea unor cetățeni moldoveni la votare în secția din incinta ambasadei Republicii Moldova în Marea Britanie, pe motivul datelor de naştere eronate ale acestora, MAEIE precizează că tuturor cetățenilor, care s-au prezentat la vot cu paşapoarte valabile, li s-a permis votarea. • Alegeri 2019

  Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,

  În conformitate cu hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 2109 din 19 ianuarie 2019, pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, a fost aprobată deschiderea a 4 secții de votare în Regatul Uniit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și 2 secții în Irlanda, după cum urmează:Anunţuri

 • Anunț!

  Ambasada Republicii Moldova la Londra lansează concursul de angajare a unui asistent consular. • Comunicat de presă

  În perioada 27-29 noiembrie curent, la Chișinău se va desfășura cel mai mare eveniment în domeniul dezvoltării afacerilor din Republica Moldova - Moldova Business Week 2018.