floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui

Privatization

Centrul de Apel

Politica economică externă Airmoldova
Mass Media din Moldova

Noutăţi

Ministrul Tudor Ulianovschi s-a întâlnit cu noul șef al Oficiului Consiliului Europei la Chişinău

Ministrul Tudor Ulianovschi s-a întâlnit cu noul șef al Oficiului Consiliului Europei la Chişinău

19 octombrie 2018, Chișinău – Cooperarea țării noastre cu Consiliul Europei (CoE), evoluțiile privind realizarea Planului de Acţiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2017-2020, precum și alte chestiuni de interes comun, au fost discutate de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu noul  șef al Oficiului CoE la Chişinău, William Massolin.

În debutul dialogului, Ministrul Tudor Ulianovschi i-a urat oficialului european un mandat eficient în Republica Moldova, menționând parteneriatul constructiv stabilit între autoritățile de la Chișinău și CoE. Referindu-se la cooperarea bilaterală, Tudor Ulianovschi și-a exprimat convingerea în susținerea de către CoE a eforturilor Republicii Moldova în procesul de reformare și modernizare a țării în toate domeniile – politic, economic, social etc., precum și în problema promovării și consolidării măsurilor de încredere dintre ambele maluri ale Nistrului.

Interlocutorii au trecut în revistă agenda de colaborare bilaterală, inclusiv încheierea primei faze a implementării programelor Parteneriatului pentru buna guvernare CoE-UE destinate țărilor Parteneriatului Estic pentru perioada 2015-2018, precum şi perspectivele noilor proiecte în cadrul acestor documente de politici.

La rândul său, noul șef al Oficiului CoE la Chișinău a reiterat susținerea Consiliului Europei a parcursului european la Republicii Moldova, reformelor implementate de autoritățile de la Chișinău care trebuie să aibă drept obiectiv final crearea unui stat de drept, în care sunt respectate standardele și valorile europene.

William Massolin şi-a început mandatul în Republica Moldova la 1 octombrie 2018, anterior activând în diferite structuri ale Organizaţiei, ultima funcţie fiind cea de șef al Oficiului CoE din Tunisia.

 

 

 

Activitatea curentă a ambasadei

 • MărțiSHOP 2019

  Pe data de 3 martie curent, la Londra s-a desfășurat evenimentul “MărțiShop”, organizat de Asociația Moldovenilor din Marea Britanie cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. • Precizare (UPDATE, ora 18.00)

  24 februarie 2019, London - În legătură cu informațiile vehiculate în presă privind neadmiterea unor cetățeni moldoveni la votare în secția din incinta ambasadei Republicii Moldova în Marea Britanie, pe motivul datelor de naştere eronate ale acestora, MAEIE precizează că tuturor cetățenilor, care s-au prezentat la vot cu paşapoarte valabile, li s-a permis votarea. • Alegeri 2019

  Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,

  În conformitate cu hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 2109 din 19 ianuarie 2019, pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, a fost aprobată deschiderea a 4 secții de votare în Regatul Uniit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și 2 secții în Irlanda, după cum urmează:Anunţuri

 • Anunț!

  Ambasada Republicii Moldova la Londra lansează concursul de angajare a unui asistent consular. • Comunicat de presă

  În perioada 27-29 noiembrie curent, la Chișinău se va desfășura cel mai mare eveniment în domeniul dezvoltării afacerilor din Republica Moldova - Moldova Business Week 2018.