floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui

Privatization

Centrul de Apel

Politica economică externă Airmoldova
Mass Media din Moldova

Noutăţi

Relațiile moldo-coreene au fost discutate de Ministrul Tudor Ulianovschi cu ambasadorul Republicii Coreea

Relațiile moldo-coreene au fost discutate de Ministrul Tudor Ulianovschi cu ambasadorul Republicii Coreea

8 noiembrie 2018, Chișinău – Republica Moldova este interesată în dezvoltarea dialogului politic, relațiilor comercial-economice, culturale, și de alt ordin cu Republica Coreea, considerând evoluțiile în cooperarea bilaterală din ultima perioadă de timp deschid noi oportunități pentru intensificarea colaborării moldo-coreene. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Coreea în țara noastră, cu sediul la Kyiv, Lee Yang-Goo.

În opinia Ministrului Tudor Ulianovschi, răspunsul pozitiv al părţii coreene la propunerea MAEIE privind schimbarea ambasadei acreditate pentru Republica Coreea de la Beijing la Tokyo constituie un pas important în dezvoltarea cooperării moldo-coreene, oferind un spectru mai larg pentru stabilirea unor noi parteneriate de colaborare în diferite domenii de interes comun. În context, șeful diplomației moldovenești a reiterat interesul autorităților de la Chișinău de încheiere a unor acorduri în domeniul promovării investiţiilor şi evitării dublei impuneri, precum și demarării de către autoritățile de la Seul a acțiunilor corespunzătoare privind eliminarea unilaterală a regimului de vize pentru cetățenii moldoveni. Republica Moldova a aplicat procedura respectivă pentru cetățenii sud-coreeni începând cu 3 ianuarie 2014.

Șeful diplomației moldovenești a salutat lansarea de către Organizația non-guvernamentală pentru Dezvoltare Internațională coreeană „Better World” a proiectului de renovare a Centrului Medical și a sistemului de aprovizionare cu apă din localitatea Pogănești, raionul Hâncești.

În cadrul dialogului, ambasadorul Lee Yang-Goo a reiterat și interesul autorităților de la Seul de a extinde relațiile de cooperare cu Republica Moldova, exprimându-și convingerea că dinamizarea acestora va permite inițierea unor noi proiecte bilaterale în diferite domenii. În context, oficialul sud-coreean a menționat proiectele din domeniul educației, care oferă oportunitatea pentru tinerii din Republica Moldova de a avea un acces mai mare la noile tehnologii informaționale și educația digitală, etc.

In scopul intensificării dialogului bilateral, interlocutorii au reiterat interesul ambelor părți pentru organizarea consultărilor politice interministeriale la nivel de secretari de stat/viceminiştri ai afacerilor externe, în scopul realizării schimbului de opinii asupra problematicilor de interes comun în relaţiile internaţionale.

Pentru moment, între Republica Moldova și Coreea au fost semnate 5 acorduri bilaterale, altele trei fiind în proces de negocieri.

 

 

 

Activitatea curentă a ambasadei

 • MărțiSHOP 2019

  Pe data de 3 martie curent, la Londra s-a desfășurat evenimentul “MărțiShop”, organizat de Asociația Moldovenilor din Marea Britanie cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. • Precizare (UPDATE, ora 18.00)

  24 februarie 2019, London - În legătură cu informațiile vehiculate în presă privind neadmiterea unor cetățeni moldoveni la votare în secția din incinta ambasadei Republicii Moldova în Marea Britanie, pe motivul datelor de naştere eronate ale acestora, MAEIE precizează că tuturor cetățenilor, care s-au prezentat la vot cu paşapoarte valabile, li s-a permis votarea. • Alegeri 2019

  Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,

  În conformitate cu hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 2109 din 19 ianuarie 2019, pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, a fost aprobată deschiderea a 4 secții de votare în Regatul Uniit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și 2 secții în Irlanda, după cum urmează:Anunţuri

 • Anunț!

  Ambasada Republicii Moldova la Londra lansează concursul de angajare a unui asistent consular. • Comunicat de presă

  În perioada 27-29 noiembrie curent, la Chișinău se va desfășura cel mai mare eveniment în domeniul dezvoltării afacerilor din Republica Moldova - Moldova Business Week 2018.